Međunarodno takmičenje istraživačkih radova u Turskoj

Međunarodno takmičenje istraživačkih radova u Turskoj
Obezbeđivanje kotizacije ekipi naših mladih istraživača za učešće na Međunarodnom takmičenju istraživačkih radova u Turskoj

Međunarodno takmičenje istraživačih radova ( OKSEF, http://www.okseef.org/en ) održano je u Izmiru, Turska u periodu od 11. do 15. juna 2019.

Na ovom takmičenju predstavljao nas je četvoro naših mladih naučnika iz Regionalnog centra za talente Beograd II sa svojim naučno-istraživačkim radovima iz različitih disciplina i oblasti.

Fondacija 1% uspešnom realizacijom ovog projekta bila je njihov pokrovitelj u učešću na ovom takmičenju obezbedivši kotizaciju za učešće u iznosu od 1.600,00€, odnosno 400€ po takmičaru.

Naši mladi naučnici su na ovom takmičenju ostvarili stopostotni učinak osvojivši četiri medalje – dve zlatne, srebrnu i bronzanu, čime su doprineli potpunoj uspešnosti ovog projekta.

Upoznajmo naše takmičare i njihove nagrađene naučno-istraživačke radove:


Takmičar

Oblast

Nagrada

Rad

Dimitrije Rajčić

Matematika

Zlatna medalja

Obostrane Tejlorove aproksimacije i primene

Filip Koldžić

Hemija

Zlatna medalja

Primena LIBS metode za procenu tvrdoće legura: Inovativni pristup sa TEA CO2 laserom

Valerija Rankić

Informatika

Srebrna medalja

Upravljanje ferofluidima pomoću glasovnih komandi

Sara Milošević

Inženjering

Bronzana medalja

Modelovanje uticaja debljine aktivnog P3HT:PCBM sloja na I-V krivu ITO/PEDOT:PSS/P3HT:PCBM/Al solarne ćelije

Drago nam je da smo, uz pomoć kampanje na sajtu www.donacije.rs i donacija od strane pojedinaca, kompanija i svih koji su učestvovali ili nam pomogli u organizaciji humanitarnih akcija u okviru ovog projekta, uspeli da omogućimo našim talentovanim srednjoškolcima da učestvuju sa svojim naučno-istraživačkim radovima na ovom međunarodnom takmičenju i da ostvare neverovatan uspeh, predstavljajući našu zemlju i sve nas u najboljem svetlu! Ovom prilikom zahvljujemo se još jednom svima koji su podržali Fondaciju u ovom projektu!


Projekat i kampanja započeli su ovim snimkom gde smo se prvi put upoznali sa našim potencijalnim takmičarima. Drago nam je da smo im pružili pomoć i podršku koja im je bila potrebna i da smo im pomogli u postizanju ovakvih rezultata.