Naši mladi naučnici na međunarodnom Festivalu nauke u Moskvi

Naši mladi naučnici na međunarodnom Festivalu nauke u Moskvi
Naši mladi naučnici na međunarodnom Festivalu nauke u Moskvi

Petoro naših mladih naučnika, polaznika Regionalnog centra za talente Beograd 2, predstavljao je našu zemlju na međunarodnom Festivalu nauke u Moskvi (Moscow Science Festival) od 11. do 13. oktobra, u okviru kojeg je održano i Međunarodno takmičenje istraživačkih radova „Naučnici budućnosti“ u kojem su nastupili sa svojim naučno-istraživačkim radovima.

Predstavljali su nas:

  • Filip Koldžić, učenik Matematičke gimanzije sa istraživačkim radom iz Hemije, (Application of Laser-Induced Breakdown Spectroscopy for Estimating Hardness of Alloys: A Novel Approach with TEA CO2 Laser)

  • Sara Milošević, učenica gimnazije u Inđiji sa istraživačkim radom iz Inženjeringa, (Thickness dependent physics in specific organic polymer solar cell)

  • Valerija Rankić, učenica gimnazije u Lazarevcu sa istraživačkim radom iz Informatike, (Managing ferrofluids with voice commands)

  • Ognjen Srzentić, učenik OŠ „Ruđer Bošković“ sa istraživačkim radom iz životne sredine, (Raising ecological awareness among teenagers of endangered species with specific emphasis on griffon vulture)

  • Iva Đondović, učenica Matematičke gimnazije, sa istraživačkim radom iz Matematike (Distribution of space R3 by chain circuits and one right).

U veoma jakoj konkurenciji, sa preko 400 učesnika u svim oblastima, posebna priznanja za svoje radove osvojili su: Sara Milošević, Filip Koldžić i Ognjen Srzentić.

Komisije su sačinjavali profesori Moskovskog univerziteta i univerziteta Lomonosov, što uspesima daje još veću vrednost!

Fondacija 1% uspešnom realizacijom projekta pomogla je našim mladim naučnicima u ovom uspehu, donirajući sredstva za putne troškove za četvoro takmičara.

Drago nam je da smo pomogli našim mladim naučnicima da učestvuju na ovom festivalu nauke i takmičenju i da ostvare ovakav uspeh, predstavljajući našu zemlju i sve nas u najboljem svetlu!

Zahvaljujemo se svima koji su svojim donacijama podržali Fondaciju u ovom projektu!