• fondacija@1posto.rs
  • +381 64 08 01 499
  • fondacija@1posto.rs
  • +381 64 08 01 499
Doniraj

Podrška talentovanom mladom pijanisti za nastavak školovanja

РСД 203.00 Needed Donation

Podrška talentovanom mladom pijanisti za nastavak školovanja

Andrej Marković (18) jedan je od naših najtalentovanijih i najperspektivnijih mladih pijanista.

Andrej sada ima priliku da svoje školovanje i usavršvanje nastavi na jednom od najboljih muzičkih fakulteta na svetu (San Francisco Conservatory of Music), a mi imamo priliku da mu pomognemo u tome!

Andrej je ove godine završio muzičku gimnaziju „Kosta Manojlović“ u Zemunu, a do sada je osvojio preko 40 prvih nagrada, pobeda i laureata na različitim takmičenjima. Kako Andrej kaže, muzika i klavir predstavljaju njegovu strast i životnu misiju i zbog toga tako posvećeno radi i uči.

Sledeći korak bio je izbor studija. Andrej se nije plašio da sanja veliko i konkurisao je za jedan od najboljih muzičkih fakulteta na svetu (San Francisco Conservatory of Music) gde je polagao prijemni ispit iz klavira.

U konkurenciji od preko 200 talentovanih pijanista iz celog sveta koji su dobili priliku da konkurišu za ovaj fakultet, Andrej je uspeo da prikazanim na prijemnom ispitu bude među samo 2 osobe iz celog sveta koje su primljene na osnovne studije klavira u klasi poznatog pijaniste i profesora, Corey McVicar-a! Ujedno Andrej je svojim rezultatima na prijemnom ispitu uspeo da dobije i stipendiju fakulteta u iznosu od 48.000 dolara koja pokriva troškove školarine.

Međutim ono što ta stipendija ne obuhvata jesu troškovi smeštaja i ishrane u kampusu fakulteta čiji je ukupan iznos 19.400$ na godišnjem nivou (5.000$ troškovi ishrane, 14.400$ troškovi smeštaja). Andrej živi sa samohranom majkom koja ima minimalna primanja, a otac mu je preminuo 31. januara ove godine, svega nekoliko dana nakon prijemnog ispita. S obzirom na porodičnu i finansijsku situaciju, Andrej nema mogućnosti da pokrije ove troškove i potrebna mu je pomoć svih nas!

Kako Andrej kaže, dobio je životnu šansu za uspeh u pijanističkoj karijeri i jedina prilika i nada mu je podrška koju mi možemo da mu pružimo. Planira da u prvoj godini studija paralelno i radi kako bi sebi obezbedio sredstva za troškove u nastavku studija, ali mu je pomoć neophodna za prvu godinu studija koja kreće u septembru.

Andrej se nalazi na životnoj prekretnici i pred njim je životna prilika. Uradio je sve što je do njega, negovao je svoj talenat, verovao je u sebe, uložio je ogroman trud i rad da bude jedan od najboljih na svetu, položio je prijemni ispit na jednom od najboljih muzičkih fakulteta na svetu gde je dobio i stipendiju. Na putu do njegovih snova ostala je još samo finansijska prepreka i potpuno zaslužuje da mu svi zajendo pomognemo u tome!

Podršku Andreju možete pružiti donacijom na dinarski ili devizni račun Fondcije 1%. Instrukcije za donaciju možete videti OVDE.

Takođe, podršku možete pružiti i slanjem SMS poruke na humanitarni SMS broj 7001, sa tekstom „Za Andreja“. (Iznos SMS-a je donacija od 200 rsd).

Iako iznos od 19.400$ može delovati mnogo, ne zaboravite da je to samo 10.000 poslatih SMS poruka na 7001.

Mi verujemo da u Srbiji ima barem 10.000 ljudi koji su spremni da pošalju barem jedan SMS za „Za Andreja“. Da li ste Vi među njima?

Takođe, sve one koji mogu pružiti i veći doprinos molimo da se priključe ovoj akciji i donacijom na naš dinarski ili devizni račun. DONIRAJ!

Podeli ovu priču! Podrška za Andreja!

Snimak Andrejevog nastupa sa republičkog takmičenja možete pogledati ovde.

Pismo sa Konzervatorijuma kojim je obavešten o prijemu na fakultet možete pogledati OVDE