Naši mladi naučnici na Međunarodnom Festivalu nauke u Moskvi

nasi-mladi-naucnici-na-medjunarodnom-festivalu-nauke-u-moskvi

Naši mladi naučnici, njih petoro, polaznici Regionalnog centra za talente Beograd II, predstavljali su našu zemlju na međunarodnom Festivalu nauke u Moskvi (Moscow Science Festival) od 11. do 13. oktobra, u okviru kojeg je održano i Međunarodno takmičenje istraživačkih radova „Naučnici budućnosti“ u kojem su nastupili sa svojim naučno-istraživačkim radovima.

Predstavljali su nas:

Filip Koldžić, učenik Matematičke gimanzije sa istraživačkim radom iz Hemije, (Application of Laser-Induced Breakdown Spectroscopy for Estimating Hardness of Alloys: A Novel Approach with TEA CO2 Laser)

Sara Milošević, učenica gimnazije u Inđiji, sa istraživačkim radom iz Inženjeringa, (Thickness dependent physics in specific organic polymer solar cell)

Valerija Rankić, učenica gimnazije u Lazarevcu, sa istraživačkim radom iz Informatike, (Managing ferrofluids with voice commands)

Ognjen Srzentić, učenik OŠ „Ruđer Bošković“, sa istraživačkim radom iz životne sredine, (Raising ecological awareness among teenagers of endangered species with specific emphasis on griffon vulture)

Iva Đondović, učenica Matematičke gimnazije, sa istraživačkim radom iz Matematike (Distribution of space R3 by chain circuits and one right).

U veoma jakoj konkurenciji, sa preko 400 učesnika u svim oblastima, posebna priznanja za svoje radove osvojili su: Sara Milošević, Filip Koldžić i Ognjen Srzentić.

Komisije su sačinjavali profesori Moskovskog univerziteta i univerziteta Lomonosov, što uspesima daje još veću vrednost!

Fondacija 1%, uspešnom realizacijom projekta pomogla je našim mladim naučnicima u ostvarenju ovog uspeha, obezbeđujući sredstva za putne troškove za četvoro takmičara.

Ostvarivši ovakav uspeh ovi mladi ljudi predstavili su našu zemlju i sve nas u najboljem svetlu i dokazali su da trud koji zajedno ulažemo nema cenu!

Zahvaljujemo se svima koji su svojim donacijama podržali Fondaciju u ovom projektu!