Pijanista Marko Stević – Finansiranje putnih troškova i kotizacije za učešće na internacionalnom muzičkom takmičenju „Ohridski biseri“ na kojem je Marko osvojio prvo mesto

Marko Stević

Marko Stević (15 godina) je mladi talentovani pijanista iz Beograda, učenik Muzičke gimnazije Kosta Manojlović. Već do sada je postigao mnogobrojne uspehe na različitim nacionalnim i međunarodnim takmičenjima gde je osvajao prve nagrade, kao i na koncertima i nastupima koje je održao. Njegov talenat je zapažen, kako od profesora u Muzičkoj gimnaziji, tako i od eminentnih stručnjaka iz zemlje i inostranstva koji su sa njim radili.

Internacionalno muzičko takmičenje “Ohridski biseri”, koje se ove godine održavalo od 27. do 30. avgusta u Ohridu, bilo je prilika za Markov novi korak i novi uspeh u pijanističkoj karijeri. Međutim, Marku su finansijski troškovi za učešće na ovom takmičenju predstavljali izazov i bila mu je potrebna pomoć.

Fondacija 1% u okviru ovog projekta, pružila je podršku Marku finansiranjem putnih troškova i kotizacije za učešće na takmičenju, donacijom u iznosu od 17.100,00 rsd.

Ovim našim malim doprinosom omogućili smo mu da nastupi na ovom takmičenju, a Marko je svojim nastupom postigao sjajne rezultate – osvojio je prvo mesto u svojoj uzrasnoj kategoriji i nakon svog nastupa bio je pozvan da učestvuje i na svečanom koncertu zatvaranja takmičenja.

Ovo je primer još jednog uspeha naših mladih talenata i kako naše malo njima može značiti mnogo i otvoriti im velike mogućnosti!

Hvala svima koji podržavaju Fondaciju svojim donacijama i omogućavaju ovakve stvari.

Pogledajte deo Markov nastupa na ovom takmičenju:

Pogledajte Markov nastup sa međunarodnog takmičenja “Davorin Jenko”, održanog 3. februara 2020, na kojem je takođe osvojio prvu nagradu: