Luka Ilinčić – Finansiranje putnih troškova za učešće na Svetskoj geografskoj olimpijadi 2019. u Hong Kongu

Luka Ilinčić

“Obraćam Vam se sa namerom da iskažem čast jer imam priliku da već dve godine podučavam Luku Ilinčića, učenika Gimnazije “Svetozar Marković” u Nišu.

Luka Ilinčić je završio prvi razred sa odličnim uspehom, a poseban uspeh, zainteresovanost i entuzijazam je pokazao na časovima geografije i učešću na takmičenju.

Na Nacionalnoj geografskoj olimpijadi uspeo je da se plasira na Balkanski nivo takmičenja, gde je osvojio jednu od 6 medalјa za reprezentaciju Srbije, čime se kvalifikovao za učešće na Svetskoj geografskoj olimpijadi, koja će biti održana avgusta 2019. godine u Hong Kongu. Pored izuzetnog znanja geografije, Luka je pokazao i visok nivo poznavanja engleskog jezika, koji je takođe jedan od uslova za učešće na ovom prestižnom takmičenju.

Kao Lukin nastavnik i mentor, unapred Vam se zahvalјujem na poverenju i novčanoj podršci.”

S poštovanjem,
Milena Simonović
Profesor geografije
Gimnazija Svetozar Marković Niš

Luka Ilinčić

luka-ilincic

“Ja sam Luka Ilinčić, učenik sam II razreda Gimnazije Svetozar Marković u Nišu. Drago mi je da ću imati prilike ove godine da predstavljam svoju školu i našu zemlju na Internacionalnoj geografskoj olimijadi koja će se održati u Hong Kongu.

Put do plasmana na Svetsku geograsku olimpijadu nije bio lak, ali je bio uzbudljiv i interesantan, a ono što je meni najbitnije, konstantno sam obogaćivao svoje znanje iz geografije.

U 7. razredu osnovne škole geografija se izdvojila kao predmet koji me najviše interesuje i učenje tadašnjeg gradiva mi je bilo interesantno i izazovno pa sam odlučio da se oprobam i u takmičenju iz geografije. Te godine uspeo sam da se plasiram do republičkog nivoa takmičenja i sa još većom željom čekao nova takmičenja u narednoj godini. U 8. razredu sam ponovio uspeh od prethodne godine i odlučio da upišem Gimnaziju Svetozar Marković u Nišu.

Već u prvoj godini u Gimnaziji krenuo sam sa ozbiljnim pripremama uz pomoć moje nastavnice Milene Simonović koja mi je sve vreme bila podrška i pomagala mi u pripremama. Rad je dao rezultata – kroz Republičko takmičenje izborio sam plasman na Balkansku geografsku olimpijadu 2018. godine koja je održana u gradu Jaši u Rumuniji. Sa još većom motivacijom pristupio sam pripremama za to takmičenje i osvojio sam bronzanu medalju, čime sam se plasirao na pripreme za Internacionalnu geografsku olimpijadu 2019, koje su se održale u Regionalnom centru za talente Beograd II i na kojima sam i osvojio pravo učešća na Internacionalnoj geografskoj olimpijadi, koja će se održati od 31. jula do 5. avgusta u Hong Kongu.

Drago mi je da je Fondacija 1% prepoznala moj rad i uspehe i pomogla moj odlazak na Svetsku geografsku olimpijadu. Zahvalan sam na tome i nadam se da ću i na ovom, najvišem rangu takmičenja, uspeti da ostvarim zapaženi rezultat.”